Άρθρο μου για την εφημερίδα “Εστία”.

Η χώρα μας είχε την προνομιακή τύχη, στις περίπου 4 δεκαετίες της Μεταπολίτευσης, να πορευτεί σε συνθήκες αδιατάρακτης Δημοκρατίας. Κάτι που δεν είχε βιώσει ιστορικά τον προηγούμενο αιώνα, με τα γνωστά, δραματικά και μοιραία επακόλουθα για τον εθνικό ιστό.

Ίσως συνηθίσαμε να θεωρούμε δεδομένη τη Δημοκρατία στη χώρα μας. Και σταματήσαμε να τη φροντίζουμε. Να την ανανεώνουμε και να ενισχύουμε τη διαδρομή της προς τις καρδιές των ανθρώπων. Όχι ως πολίτευμα, που είναι αυτονόητα αδιαπραγμάτευτο, αλλά ως ποιοτική εκπροσώπηση της κοινωνίας και προαγωγή των συμφερόντων της.

Στα χρόνια της μεγάλης κρίσης που περάσαμε την τελευταία δεκαετία, αφήσαμε χώρο σε νοοτροπίες, συμπεριφορές και ρητορική που καλλιέργησαν περαιτέρω συνθήκες εθνικού διχασμού. Λες και σε βρισκόμαστε σε μια διαρκή αντιπαράθεση μεταξύ μας, τόσο σε επίπεδο κοινωνίας όσο και πολιτικού προσωπικού.

Δεν καταφέραμε να βρούμε τους κοινούς τόπους για να συνεννοηθούμε σε ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση με βιώσιμους όρους, και διαμόρφωσης ενός ρεαλιστικά καλύτερα μέλλοντος για την κοινωνία μας.

Σε ένα τόσο νοσηρό σκηνικό, η Κεντροδεξιά αντιστέκεται. Και λειτουργεί με αίσθημα ευθύνης έναντι του τόπου και της ιστορικής διαδρομής της. Από τη στιγμή της ίδρυσής της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, προέταξε πάντοτε το εθνικό συμφέρον έναντι του στενά κομματικού. Και βρέθηκε πάντοτε απέναντι στα άκρα και τις υπερβολές, ορθώνοντας ανάχωμα στον εθνικό διχασμό.

Αυτή την εθνική υποχρέωση υπηρετεί και σήμερα η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με μετριοπάθεια και διάθεση συνεννόησης για τα μεγάλα και σημαντικά. Ενώνει, και δεν διχάζει. Δεν χωρίζει τους Έλληνες. Μονάχα έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά. Μαζί.

Γιώργος Αρ. Μπουλούκος
Δικηγόρος – π. Αντιπρόεδρος Δ.Σ.Α.
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αθηνών


Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.